Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og til at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved at anvende vores tjenester accepterer du vores brug af cookies.

Museet på Sønderskov

Museet på Sønderskov

75 38 38... Vis nummer
Sønderskovgårdvej 2 Sønderskov
6650 Brørup

På sociale netværk

Om Firmaet

Museet på Sønderskov er indrettet i den fredede hovedbygning til herregården Sønderskov syd for Brørup. Bygningen er fra 1620, men har en historie tilbage til middelalderen. Besøg vores udstilling i det smukke og stemningsfulde hus eller gå en tur i herregårdens haveanlæg, der er genskabt fra barokken og holdes ved lige af vore mange frivillige. Vi har foredrag, koncerter og mange særarrangementer, så hold øje med vores aktiviteter på hjemmesiden.
/
/

Generel beskrivelse

Museet på Sønderskov

Kulturhistorisk museum for Vejen Kommune er indrettet på herregården Sønderskov, bygget i 1620 af adelsmanden Thomas Juel.
Rundvisning på museet kan arrangeres efter forudgående aftale med museets kontor (mandag - fredag kl. 9-16).

Supplerende oplysninger

Museet byder på herregårdens restaureringshistorie, arkæologisk samling, tekstilsamling, Nordeuropas største fund af barokke havevaser, runestenen fra Malt ved Kongeåen, særprægede kalkmalerier med romerske kejserbuster og soldater fra 1600-tallet, oliebemalede lærredstapeter og meget andet. Året igennem vises skiftende særudstillinger, ligesom der afholdes store særarrangementer. Et afsnit af køkken- og urtehaven er genskabt og i bunden af haven er der indrettet skolebigård.

Museet har mange frivillige tilknyttet i arbejdsgrupper som f.eks. kustode- og omvisergruppe, smedegruppe og havegruppe.

bedømmelser

Indholdet nedenfor er tilføjet af vores brugere
Henter...