Vandværkets formål er at levere god og tilstrækkelig vand i forsyningsområdet. Vandværket har en række krav fra myndighederne og fra forbrugerne som skal overholdes. Ønsker man indsigt i disse, kan man læse mere om det på vores hjemmeside.
Lindholm Vandværk forsyner 4.606 forbrugere med rent drikkevand. Vandværket er fuldautomatisk, dvs. oppumpning af råvand, iltning, filtrering og udpumpning til forbrugerne, styres og overvåges af computer. Hvis en af funktionerne svigter, får vagthavende medarbejder straks en alarm via telefonen og kan omgående gribe ind. Læs mere på hjemmesiden.
Firmaet Hedensted Vandværk er et andelsselskab som er grundlagt i 1934. Forsyningsnettet er ca. 106 km langt og dækker et område omkring Hedensted, Løsning, Dalby og Daugård. I 2017 forsynede vi 3478 forbrugere med vand. Vandværkets vigtigste opgave er at forsyne forbrugerne med godt og tilstrækkeligt vand. Dette indebærer, at vi alle - ikke blot vandværket - er med til at værne om vore vandressourcer og om miljøet.
Tved Vandværk blev stiftet d. 12. juli 1934 og har siden distribueret vand fra værket på Tved Kirkevej 17 til dele af Tved-Heldager-Brændeskov området. Mobil 20 30 21 69 / Formand Povl G. Sørensen 29 27 57 17.
Glud Vandværk er en sammenslutning af tre vandværker: Hjarnø Vandværk, Glud-Snaptun Vandværk og Skjold Vandværk. Vandværkerne levere vand til lokalområderne. Formand Johnny Sørensen kan træffes på telefon: 30 38 32 33. Ved ledningsbrud observeret på hovedledninger og andre vandledninger beliggende udenfor egen matrikel, kontakt straks formanden eller Snaptun VVS v/Henrik Due på telefon: 75 68 34 96.
Som grundejer her, har du købt en andel af vandværket, og dermed har du din del af ansvaret for at vi har godt drikkevand i hanerne, når vi bor i området. De fleste af os er vænnet til at drikkevandet er noget kommunen tager sig af, men det gælder i virkeligheden de færreste vandværker her i landet. Nyrup vandværk er et andelsselskab, der ledes af et repræsentantskab og en bestyrelse, som er valgt af og blandt repræsentantskabets medlemmer.
Ulsted Aalebæk kan kontaktes på hovednummer. Vandværket er det største vandværk i den tidligere Hals Kommune (nu Aalborg Kommune), og har den direkte forsyningspligt i et 64 km2 stort område med ialt 3.475 forsyningsadresser (ca. 12.000 forbrugere). Vandværket leverer p.t. ca. 230.000 kbm vand til egne forbrugere og ca. 50.000 kbm vand til Hou Vandværk.
Hjorthøj Vandværk blev oprindelig stiftet i 1960 som en andelsselskab, og det er idag den største private vandforsyning i Kalundborg kommune. Der udpumpes i dag omkring 170.000 kbm vand til forbrugerne. Derudover leverer vandværket også i nødsituationer vand til andre steder i landet i samarbejde med vognmandsfirmaet Fauerkilde.
Skibet Vandværk forsyner borgere, virksomheder og institutioner i Skibet-området med vand af den bedst mulige kvalitet og til en rimelig pris. Skibet Vandværk er medlem af Foreningen af Vandværker i Danmark, og har købt og indført foreningens ledelsessystem: Tethys. I Tethys beskrives de løbende handlinger, som gennemføres for at vedligeholde vandværket, boringerne og ledningsnettet.
For at sikre forbrugerne drikkevand af god kvalitet, føres der løbende kontrol med såvel kvaliteten af grundvandet i indvindingsboringer samt af drikkevandet på vandværket og hos forbrugerne. Kvalitetskontrol planlægges og udføres efter retningslinjer fra Miljøstyrelsen.