Om Ebeltoft Kirke

Ebeltoft-Dråby-Handrup kirker - et sted hvor der altid er tid til noget. Vi tilbyder børnekor, strikkecafe, og pizzagudstjenste - musikgudstjenester, familiegudstjenester og meget mere.

Kirken

Ebeltoft Kirke omtales første gang 1458, men kaldes da blot et kapel. Under de arkæologiske undersøgelser gennemført ved restaureringen i 1983 fandt min imidlertid mønter, der stammer fra 1200-tallet, og fundamentrester under kirkens to østlige fag viser, at der allerede før byen i 1301 fik købstadsrettigheder, har ligget en noget mindre kirke i fire fag med et smallere kor og et skib i den nuværende bredde.

Omkring år 1500, blev den udvidet til det nuværende langhus med en udvendig længde på 36 meter. Samtidig blev de fem hvælvinger og et tårn med kamtakkede gavle bygget på.

Fra den katolske tid stammer de viekors, der ses på kirkens vægge. Viekorsene er blevet malet de steder, hvor biskoppen ved kirkens indvielse skænkede vievand på væggene.

I 2015 blev der foretaget en gennemgribende indvendig restaurering af kirken med en anden farvesætning. Ebeltoft Kirke fremstår i dag lysere, mere harmonisk og dermed mere markant.

Kirken havde i 1500-tallet en kvindedør mod nord og en mandsdør mod syd. På sydsiden blev der på et tidspunkt opført et våbenhus i forbindelse med indgangen. Våbenhuset blev revet ned i slutningen af 1700-tallet.

En udvendig tavle over kirkens nuværende indgang fortæller, at tårnet i 1792 blev fuldstændigt bygget om. Herved fik tårnet det udseende, det har i dag.

Tårnet blev forsynet med det nuværende brudte spir, der blev lavet efter de samme tegninger som spiret på Det gamle Rådhus på Torvet.

Tårnuret er et arbejde af den københavnske urmagermester Kühl fra 1860. Uret har time og halvtimeslag. I forbindelse med restaurering af urskiven i 2008, udskiftedes det mekaniske urværk med et elektrisk.

Ejer du denne virksomhed?

Log ind
  • Ebeltoft Kirke Sogn, Syddjurs - 1
  • Ebeltoft Kirke Sogn, Syddjurs - 2
  • Ebeltoft Kirke Sogn, Syddjurs - 3
  • Ebeltoft Kirke Sogn, Syddjurs - 4
  • Ebeltoft Kirke Sogn, Syddjurs - 5
  • Ebeltoft Kirke Sogn, Syddjurs - 6

Ebeltoft Kirke, Virksomhedsinformation

Officielle oplysninger

Juridisk navn

-

Selskabsform

-

Startdato:

-

CVR-nr:

-

Selskabskapital

-

Omsætning

-

NACE-branche

Ledelse/Administration

Økonomisk information

Bruttofortjeneste

-

Afkastningsgrad

-

Antal ansatte

-