Om Lyng Sogn

Lyng Kirke blev indviet første søndag i advent, den 27. november 1994. Arkitekterne er Inger og Johannes Exner, Århus. Første spadestik fandt sted den 8. januar 1993 og grundstensnedlæggelsen den 18. juni samme år. Lyng Sogn blev selvstændig pr. 1.9.2003. Der er tilknyttet to præster til kirken: Susanne Charlotte Knudstorp er kirkebogsførende sognepræst og Anne-Marie Blak Steensig sognepræst.

Supplerende oplysninger

Lyng kirke er bygget som et center. Det vil sige, at konfirmandlokalet, møderum, kontor og køkken er bygget ind under samme tag som kirkerummet.

Når man træder ind i kirkerummet, kommer man ind under et træs beskyttende krone. Limtræet, som Exners fik en international pris for i 1994, strækker sine grene ud over menigheden og videre ud i rummet.

Den store blodbøg, som står udenfor kirken, er inspirationskilden, og er så at sige trukket ind i rummet.

Træet er et symbol på livstræet, det evige, det træ, hvis rødder trækker vand op fra urhavet. Men tanken om kundskabens træ, der lokker med sine forbudne frugter, ligger også og lurer. Træet er et alsidigt jødisk-kristent symbol.

Lyset i rummet er helt specielt. Sollyset sender sine stråler ind under træets grene, og det varmer rummet op i et spil med de gule murstensmønstre i væggene og det gule gulv. I gråvejr lyser de mange treenighedslamper, der hænger ned fra træets grene som frugter, kirkerummer op.

Netop om lyset har kirkens arkitekt skrevet: "Et godt kirkerum ... har primært med lys at gøre, rummets forhold til lyset, rummets måde at modtage lyset på udefra, at videregive lyset inde i rummet. Lyset har med livet at gøre. Lyset var det første, Gud skabte. Lyset er et guddommeligt materiale, som kan mere end alt stof her på jorden. Lyset forbinder en med himlen og den jordiske tilværelse."

Billedgalleri

  • Lyng Sogn Sogn, Fredericia - 1
  • Lyng Sogn Sogn, Fredericia - 2
  • Lyng Sogn Sogn, Fredericia - 3
  • Lyng Sogn Sogn, Fredericia - 4
  • Lyng Sogn Sogn, Fredericia - 5

Lyng Sogn, Virksomhedsinformation

Officielle oplysninger

Juridisk navn-
Selskabsform-
Startdato:-
CVR-nr:-
Selskabskapital-
Omsætning-
NACE-branche

Ledelse/Administration