Om Skovsted Ålefarm

Skovsted Ålefarm leverer til grossister – fiskehandlere – røgerier – restauranter og private. Vi sælger ferske ål, røgede ål og rensede ål til røg.Vores røgede ål er fra eget røgeri. Alle vores ål til slagtning, er blevet udvandet i saltvand i en længere periode.

Åleudsætning

Skovsted Ålefarm deltager hvert år i de massive åle udsætninger i EU, og 40 – 50 % af de indkøbte glasål sættes ud i naturen igen. Dermed er vi med til at genopbygge bestanden af den europæiske ål i Danmark og EU.

Overlevelsesprocenten for glasål i naturen er på omkring to procent, mens den til gengæld er op til 70% for genudsatte ål, der har været igennem et recirkuleret anlæg.

Skovsted Ålefarm er medlem af SEG.

Sustainable Eel Group er en international organisation, der gennem samarbejde med miljøorganisationer, politikere, græsrodsbevægelser og erhvervsliv i 13 lande arbejder på at hjælpe bestanden af europæiske ål. Der arbejdes på mange fronter, og herunder kan du se et par af tiltagene:

Fokus på genopretning af vådområder som moser, søer, kanaler og vådenge. Dermed skabes flere egnede levesteder for ålen.

At skabe mulighed for fri passage ved opstemninger og dæmninger. Faunapassager og åletrapper skal give glasålene adgang til at trække op i vandløbssystemerne og gøre det lettere for de udtrækkende blankål at vende tilbage til havet.

At tilstræbe ansvarlighed både under fangst af glasål og under opdræt af ål i fangenskab.

Alt dette er med til at man kan spise vores ål med god samvittighed.

Tal fra fiskeriet fortæller at Ålen igen er i fremgang. Der fanges nu igen gul-ål i store mængder.

Skovsted Ålefarms valgte links

Ejer du denne virksomhed?

Log ind

Skovsted Ålefarm, Virksomhedsinformation

Officielle oplysninger

Juridisk navn

Gårdejer Anders Thomsen

Selskabsform

Enkeltmandsvirksomhed

Startdato:

01-04-2022

CVR-nr:

43164376

Selskabskapital

0

Omsætning

-

NACE-branche

032200 Ferskvandsbrug

Ledelse/Administration

Fuldt ansvarlig deltager

Anders Frode Knudsen Thomsen

Økonomisk information

Bruttofortjeneste

-

Afkastningsgrad

-

Antal ansatte

2