Om Thildebjoern.com

Håndværket er vigtigt for mig. Min keramik skal selvfølgelig have et smukt udtryk, men det skal være kombinationen af en spændende dekoration, og et flot udført stykke arbejde, der kendetegner min keramik. Jeg bliver inspireret af farver og former. Især farvesammensætninger, der befinder sig for vores blotte øje. Det kan være den rosa farve kombineret med en mørk gråblå farve i en solnedgang, eller de grønne og blå farver, der mødes i havets mange vidunerlige nuancer. Det inspirerer mig.

Om Thilde Bjørn

Mit navn er Thilde Bjørn. Jeg er født og opvokset på Sydfyn, ikke langt fra Svendborg. Her bor jeg igen efter 5,5 års udannelse i både Sverige og Lønstrup, Nordjylland. Efter gymnasiet drog jeg til Sverige i 3 år og uddannede mig til glaspuster på The National School of Glass. Det førte mig til Lønstrup, hvor jeg arbejede som glaspuster i en periode. Jeg begyndte at arbejde med leret.

Det fangede mig, og efter en tid med hænderne i begge materialer, valgte jeg at droppe glasset.

I sommeren 2020 kom jeg i lære hos Dorte Visby. I december 2021 vendte jeg hjem til Sydfyn. Her har jeg lavet mit eget værksted, hvor jeg arbejder med det matriale som jeg elsker: Ler!

Arbejdet med leret giver mig en ro, og er samtidigt ernormt udfordrernde, da der aldrig findes to kløser (lerklumper), der er ens. Der findes så mange forskellige udtryksformer indenfor keramik, og jeg tror det var det, der gjorde at jeg skiftede materiale. Mulighederne er uendelige, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Jeg brænder virkelig for håndværket, og sætter en ære i at dreje mine ting flot, og hele tiden udfordre mig selv i drejeteknikken.

Thilde Bjørn, Thilde Bjørn Keramik, lyngbyovn, keramikovn, keramiker, kunsthåndværk, stentøj

Den ler som jeg bruger er en tysk rødler. Den tåler at jeg brænder den ved ret høje temperaturer, nemlig: 1180 grader. Det gør at leret sintrer når den brændes. Partikler i leret smelter ved den høje temperatur, og danner selv en slags glasur. Det gør keramikken vandtæt i sig selv, og er altså det vi kalder: stentøj.

Jeg benytter mig af begitning, og glaserer derefter. Keramikken tåler at gå i opvaskemaskinen.

Thildebjoern.coms valgte links

Billedgalleri

  • Thildebjoern.com Kunstnere, Faaborg-Midtfyn - 1
  • Thildebjoern.com Kunstnere, Faaborg-Midtfyn - 2
  • Thildebjoern.com Kunstnere, Faaborg-Midtfyn - 3
  • Thildebjoern.com Kunstnere, Faaborg-Midtfyn - 4
  • Thildebjoern.com Kunstnere, Faaborg-Midtfyn - 5
  • Thildebjoern.com Kunstnere, Faaborg-Midtfyn - 6
  • Thildebjoern.com Kunstnere, Faaborg-Midtfyn - 7
  • Thildebjoern.com Kunstnere, Faaborg-Midtfyn - 8

Thildebjoern.com, Virksomhedsinformation

Officielle oplysninger

Juridisk navn

ThildeBjoern.com

Selskabsform

Enkeltmandsvirksomhed

Startdato:

01-06-2020

CVR-nr:

41348720

Selskabskapital

0

Omsætning

-

NACE-branche

900300 Kunstnerisk skaben

Ledelse/Administration

Thilde Bjørn

Fuldt ansvarlig deltager

Kategorier

Alternative nummerformater

2622609426 22 60 942622 609426 226 094