Vi er en aktiv menighed med flere former for gudstjenester. Udover den klassiske højmesse om søndagen, som åbner op for fordybelse og ro, har vi musikgudstjenester, hvor sang og musik er i centrum. Familiegudstjenesten er for alle, men der er særligt fokus på børn. Vi er en kirke i udvikling, og vi har gudstjenester, hvor menigheden sammen med præsten er med til at forberede og afvikle gudstjenesten om søndagen.
Sjællands Kirkemusikskole er en uddannelsesinstitution under Kirkeministeriet. Vi uddanner organister, kirkesangere og kirkekorledere, både på basis og kompetencegivende niveau, samt efteruddannelsesundervisning til kandidater. Desuden tilbyder vi løbende korte kurser til kirkens ansatte.
Munkebo Kirke består af tårn med våbenhus, skib og kor - de to sidste ud i ét. Men fra begyndelsen har hverken tårn eller våbenhus eksisteret, og skibet afsluttedes, hvor nordsiden tydeligt viser det: ved overgangen mellem ren kvaderstensmur og blandingsmur. Det gamle romerske kirkeskib med kor har taget sig smukt ud, som det spejlede solen i de mangefarvede natursten, omhyggeligt afstemt efter hverandre af bygmesteren, da kirken ved år 1100 blev opført. Læs mere på vores hjemmeside.
Kirkegårdskontoret for Randers Kommunale Kirkegårde administerer driften af Nordre Kirkegård og Østre Kirkegård. Kontoret kan være behjælpelige med alt fra krematori, bisættelse/begravelse, gravsteder m.m. Kontakt os for yderligere oplysninger.
Viborg Stift strækker sig fra Aggersborg i nord til Blåhøj i syd og fra Fjaltring i vest til Hammershøj i øst. Læs mere på vores hjemmeside! Biskop: Henrik Stubkjær. Stiftamtmand: Torben Sørensen.
På vores hjemmeside vil du let kunne finde frem til gudstjenester, arrangementer og lidt historie om kirkerne i Ålsø, Hoed, Vejlby og Homå Sogne. Du er altid velkommen til at kontakte os.
Sortebrødre Kirke var i middelalderen klosterkirke til et af de ældste Dominikanerklostre i Norden. Det ældste lå i Lund – dengang dansk område – etableret 1222.
Det vides ikke med sikkerhed, hvor gammel kirken og klostret er, men blandt de første dominikanerklostre i Danmark, nævnes Aarhus 1227, Ribe 1228.
Sortebrødre Kirke og Kloster antages, at være grundlagt samtidig med klostret i Aarhus.
Det vides med sikkerhed, at klosteret i Viborg fungerede fuldt ud i 1246.
I Gelsted Kirke bestræber vi os på at have et bredt varieret tilbud af aktiviteter, både kirkelige og folkelige. Vi har aktiviteter for alle aldersgrupper. Nøgleordene er inspiration, fællesskab, debat og eftertanke.
I Johanneskirken bestræber vi os på at have et bredt varieret tilbud af aktiviteter, både kirkelige og folkelige. Vi har aktiviteter for alle aldersgrupper. Nøgleordene er inspiration, fællesskab, debat og eftertanke. du kan finde meget mere om os på vores hjemmeside www.grevesogn.dk
I Sanderum Kirke bestræber vi os på at have et bredt varieret tilbud af aktiviteter, både kirkelige og folkelige. Vi har aktiviteter for alle aldersgrupper. Nøgleordene er inspiration, fællesskab, debat og eftertanke.
Langå-Torup kirke som bestod af skib og kor menes at være bygget omkring 1200 tallet.Tårn og våbenhus er formentlig opført i slutningen af 1400 tallet.I 1721 gennemgik kirken en gennemgribende ombygning og reparation.I 1868 blev kirken omtrent nedrevet og genopbygget med ny korbue. Der var 149 siddepladser. Sognepræst Lars Berg Thomassen kan kontaktes på tlf.: 51 35 55 44
I Fensmark Kirke bestræber vi os på at have et bredt varieret tilbud af aktiviteter, både kirkelige og folkelige. Vi har aktiviteter for alle aldersgrupper. Nøgleordene er inspiration, fællesskab, debat og eftertanke.
Egense Kirke ligger ved landsbyen Egense ca. 5 km V for Svendborg. Indtil Kommunalreformen i 2007 lå den i Svendborg Kommune, og indtil Kommunalreformen i 1970 lå den i Sunds Herred. Skibets langmure er bevaret fra en romansk kirke, som formodentlig er opført tidligt i 1100-tallet.
Sindal og Astrup sogne sker der en hel masse forskelligt. Der er gudstjenester, masser af musik og rigtig mange tilbud til børn, unge, voksne og ældre.
Lyng Kirke blev indviet første søndag i advent, den 27. november 1994. Arkitekterne er Inger og Johannes Exner, Århus. Første spadestik fandt sted den 8. januar 1993 og grundstensnedlæggelsen den 18. juni samme år. Lyng Sogn blev selvstændig pr. 1.9.2003. Der er tilknyttet to præster til kirken: Susanne Charlotte Knudstorp er kirkebogsførende sognepræst og Anne-Marie Blak Steensig sognepræst.
I Nørre-Løgum Sogn udføres alle kirkelige handlinger såsom dåb ved Gudstjenester, vielser, konfirmationer og begravelser. Udover gudstjenesterne har vi mange spændende aktiviteter, herunder børne- og juniorklubber, babysalmesang, koncerter og foredrag m.fl. Du er velkommen til at rette henvendelse til sognepræsten, såfremt du har spørgsmål, ønsker at aftale tid til barnedåb eller forhøre dig om en begravelse m.m.
Domkirken i Haderslev foretager alle former for kirkelige handlinger f.eks. gudstjenester, dåb, vielser, bisættelser og begravelser.
Desuden arrangeres der ofte kirkekoncerter, hvor amatørsangere optræder med fantastisk kirkemusik samt børnekirke og babysalmesang.
Kontakt kirkekontoret for mere information.
I Højelse, Ølby og Lellinge kirker bestræber vi os på at have et bredt varieret tilbud af aktiviteter, både kirkelige og folkelige. Vi har aktiviteter for alle aldersgrupper. Nøgleordene er inspiration, fællesskab, debat og eftertanke. Se adresser, aktiviteter, gudstjenester og meget mere for de forskellige kirker på hjemmesiden.
Ajstrup Kirke adskiller sig fra de ældste kirker i landet ved at være bygget i munkesten og er således ikke så gammel som de ældste landsbykirker bygget af granitkvadre. Det er ikke muligt at bestemme kirkens alder nøjagtigt, og enkelte mener, at den stammer fra 1300-tallet, mens de fleste vil tidsfæste dens opførelse til omkring 1450. Kirkens skib, kor og tårn er alle bygget i gule munkesten i munkeskifte og med flade bjælkelofter. Læs mere på vores hjemmeside.
Formand Marja Silvonen-Hansen kan altid kontaktes på tlf: 21648101 i forbindelse med Den Finske Kirke. Præst Satu Jørgensen kan kontaktes på tlf. 21175224 efter aftale.
Ebeltoft-Dråby-Handrup kirker - et sted hvor der altid er tid til noget. Vi tilbyder børnekor, strikkecafe, og pizzagudstjenste - musikgudstjenester, familiegudstjenester og meget mere.
Brønderslev Kirke har solid opbakning fra befolkningen - og der er ca. 12.700 indbyggere i sognet. Kirkens vigtigste funktion er at forkynde det glade kristne budskab - evangeliet om Jesus Kristus - og møde mennesker med omsorg i både glæde og sorg. Kirken er meget aktiv i lokalområdet og arrangerer, ud over de ugentlige højmesser og gudstjenester, alt lige fra sommerlejr, til koncerter, foredrag, vandringer, babysalmesang, klubarbejde, korsang m.m. Se mere på www.broenderslevkirke.