På det gamle humlemagasin i Harndrup på Fyn kan du året igennem opleve skiftende kulturhistoriske udstillinger, det historiske dukkemuseum, Sigfred Pedersen Museet og Humlemuseet. Desuden kan du besøge vores forskellige temahaver, hvor der findes flere lysthuse og siddepladser, hvor gæster er velkomne til at nyde deres medbragte mad og drikkevarer. Alle ugen dage kan museets besøgende også nyde kaffen og stedets specialitet, Prinsesse Marie lagkage, enten i havestuen eller de fem andre stuer.
Science Museerne hører under Aarhus Universitet. Science Museerne omfatter Steno Museet og Herbariet i Universitetsparken, Væksthusene i Botanisk Have samt Ole Rømer-Observatoriet ved Marselisborg Slot.
Firmaets speciale er lokalplanlægning. Vi har mere end 25 års erfaring og har udarbejdet mange forskelligartede planer - herunder bl.a. bevarende og byøkologiske lokalplaner. Vore kunder er offentlige myndigheder, andre arkitektfirmaer, entreprenører, private mm. Vi hjælper gennem hele processen: Ansøgning, skitser, lokalplan, kommuneplantillæg, miljøscreening. Ud over fysisk planlægning beskæftiger vi os med bygningsbevaring samt afvikling af konferencer og udstillinger om miljøvenligt byggeri.
Museet har til huse i herregården Gammel Estrups hovedbygning, hvor det har ligget siden 1930. I 1969 flyttede Det Grønne Museum ind i herregårdens avlsbygninger fra Lyngby. De to museer ligger side om side og samarbejder om blandt andet billetsalg, men er to uafhængige institutioner. Gammel Estrup, Danmarks Herregårdsmuseum er en selvejende institution og Det Grønne Museum er et statsejet museum.
Moesgaard Museum er en selvejende institution med en lang og stærk tradition for formidling og forskning. Museet arbejder tæt sammen med Aarhus Universitet og er arbejdsplads for over 300 museums- og universitetsansatte.
Aage Hansen Tømrermes løser en bred vifte af tømrer- og snedkeropgaver for både private og virksomheder. Vi udfører bl.a. nybyg, tilbyg, trægulve, vinduer og døre, køkkener, badeværelser, tagarbejde, renovering m.m. og vores arbejdsområder spænder vidt fra traditionelle tømrer- og snedkeropgaver til fag- og hovedentreprise. Vi leverer kvalitetsarbejde til konkurrencedygtige priser og sørger altid for at overholde aftalte betingelser og leveringtider. Kontakt os gerne for et uforpligtende tilbud.
RAGNAROCK er Danmarks nye nationale kulturhistoriske samtidsmuseum og kulturhus i Roskilde. Med musik som omdrejningspunkt fortæller museet historien om ungdomskulturen fra 1950’erne og frem til nu. Museet huses i en bygning, designet af arkitekterne fra hollandske MVRDV og danske COBE, med ikoniske guldnitter, der glimter i solskin, og rød løber. RAGNAROCK er et levende museum med udstillinger, et rigt og varieret eventprogram, skoletjeneste, cafe og museumsshop samt skiftende særudstillinger.
Købmandsgården Brdr. Lützhøfts Eftf. blev grundlagt i 1892 og fungerede som privatejet købmandsbutik indtil 1979. Siden 1982 har Roskilde Museum stået for den daglige drift og ført den tilbage til sit udseende omkring 1920.Købmandsgården fungerer som museum, men der er også mulighed for at handle i butikken. Varerne, der er kopier af det oprindelige sortiment i 1920’erne, sælges i løs vægt over disken pakket i kræmmerhuse eller papirsposer, bundet med bomuldsnor fra rullen i loftet.
ROMU er et enhedsmuseum, der har sit udspring i Roskilde Museum etableret i 1929. I 2015 skiftede museet navn til Museumskoncernen ROMU, og består i dag af 10 besøgssteder i Roskilde, Lejre og Frederikssund Kommuner. ROMUS ambition er at skabe et normsættende museum, der præger udviklingen af museumsbegrebets rummelighed og gennem museets virke at være et kraftcenter i formidling af kulturarven – herunder at sætte nye standarder for museets synlighed og virke i samfundet.
Håndværksmuseet er altid åben for, at du på egen hånd i åbningstiden kan gå på opdagelse i håndværkets historie og se hvilke redskaber og teknikker, der blevet brugt gennem tiden. Museet deler desuden gård med Lützhøfts Købmandsgård og den lille slagterbutik, og engang i mellem bliver gården indtaget fra alle sider og kanter med spændende aktiviteter.
10 km vest for Roskilde finder du Lejre Museum beliggende i landsbyen Gl. Lejre, smukt omgivet af et kuperet naturområde. Selve museet har til huse i den firlængede stråtæksbelagte gård "Hestebjerggård", der er opkaldt efter en nærliggende høj. I området omkring Lejre Museum finder man nogle af Danmarks bedst bevarede oldtidsfund bl.a. en skibssætning og beviserne på fem store “kongehaller” fra vikingetiden.
Tadre Mølle, tidl. Taderød Mølle, fungerer som historisk møllegård og naturcenter. Tadre Mølle er den sidste af de i alt 13 vandmøller, der tidligere fandtes i Elverdamsdalen omkring Aastrup Gods nær Hvalsø og Tølløse. Tadre Mølle, der indgår som en del af bygningskomplekset Tadre Møllegård, forsynes med vand fra Taderød Bæk, som med et stærkt fald løber ud i Elverdamsåen. Tadre Mølle er en af de få sjællandske vandmøller, der kan ses i funktion på sin oprindelige plads.
Besøg Gl. Kongsgaard:Kongsgården har åben: Torsdage og søndage kl. 13-16 i juni, juli og august.Disse dage kan der også købes kaffe, kage og sødt i Gl. Kongsgårds lille hyggelige café. Det købte kan nydes på Kongsgårdens gårdplads men en fantastisk udsigt over Lejre Å-dal og den imponerende skibssætning fra vikingetiden.Gratis entre. Bus 207 (Roskilde-Lejre-Osted) stopper ved Gl. Kongsgaard.
Roskilde Museum er byens og egnens kulturhistoriske museum og har til huse i to af byens markante historiske huse – Liebes Gård og Sukkerhuset. Sukkerhuset er opført i årene 1761-63 med sukkerproduktion for øje, og er i dag den eneste bevarede sukkerraffinaderibygning fra den periode. Liebes Gård blev opført af købmand Jacob Borch omkring år 1800, og er opkaldt efter familien Liebe, der boede her indtil år 1900.
Glyptotekets samling består primært af kunstværker og arkæologiske genstande fra det antikke Ægypten, de antikke græske og romerske verdener, den etruskiske kultur samt dansk og fransk kunst fra det 19. århundrede. Samlingen af antik skulptur rummer bl.a. en omfattende samling af antikke græske og romerske portrætter samt en stor samling af palmyrenske portrætter.
Sankt Laurentius Museum er en historisk perle i Roskilde. Museet består af en underjordisk kirkeruin samt et endnu bevaret kirketårn. Se mere om os på vores hjemmeside.
CLAY er et levende samtidsmuseum og Nordens eneste specialmuseum for nutidig keramisk kunst, kunsthåndværk og design. Vi har hvert år en række særudstillinger, og desuden rummer huset en omfattende samling af både dansk og international keramik af høj, kunstnerisk kvalitet. Her kan du opleve både moderne, eksperimenterende værker og følge keramikkens udvikling gennem et par århundreder. Mødet mellem det moderne og det historiske afspejler sig både i udstillingerne og i museets arkitektur.
Sygeplejemuseet blev opført som en del af det første sanatorium for børn med lungetuberkulose i 1911. De autentiske gamle bygninger er beliggende med udsigt over Kolding Fjord, som kan nydes fra Museets cafe - eller fra Museets terrasser i sommerhalvåret. Udstillingen rummer aspekter af sygeplejens historie i Danmark fra middelalder frem til nutiden og med begyndende indblik i fremtidens sygepleje. Omkring Museet er der langs vandet og i skoven mulighed for traveture i sanatoriebørnenes fodspor.
Oplev vikingernes skibe, vikingetiden og livet til søs. Se de fem originale vikingeskibe fra 1000-tallet og Havhingsten, verdens største rekonstruktion af et vikingeskib. Film om skibenes historie og Havhingstens rejse til Dublin. Gratis rundvisning på dansk og engelsk. På Museumsøen findes bådeværftet, og på Tunet demonstreres vikingernes håndværk. Museets bådsamling af vikingeskibe og andre nordiske både ligger i havnen. I sommermånederne arrangeres sejlture flere gange om dagen.
Fuglsang Kunstmuseum er et af landets ældste kunstmuseer med en væsentlig samling af dansk billedkunst. Selvom museet holder til i en nytegnet museumsbygning (indviet 2008) designet af den engelske arkitekt Tony Fretton, har museet en historie, der griber langt tilbage i tiden. Det markante bygningsværk skaber enestående rammer for den fine samling af maleri, skulptur og kunst på papir fra perioden ca. 1780 - 1980. Udover egne kunstværker vises tre særudstillinger om året.
Institutionen Museerne i Fredericia består af flere kulturhistoriske steder på mange adresser. Administrationen af Museerne i Fredericia er fysisk placeret henholdsvis i Bymuseets hovedbygning og på Lokalhistorisk Arkiv. Hertil har Museerne i Fredericia en række formidlings- og skoletilbud på forskellige steder. Læs nærmere på hjemmesiden.
Når Oluf Høst museet slår dørene op den 7. april i 2017, vil vi kunne vise to helt nye særudstillinger, som først bliver offentliggjort den 30. Marts. Men vi tør godt røbe, at de begge er usædvanlige og i den grad vil skabe opmærksomhed omkring museet. Alt i alt, er der meget at glæde sig til, når museet åbner den 7. april
Koldinghus, har gennem sin mere end 700-arige eksistens spillet en væsentlig rolle i Danmarkshistorien som grænseværn, kongelig residens og som sæde for den lokale statsadministration. Efter katastrofebranden i 1808 tiltrak slotsruinen sig opmærksomhed som malerisk ruin og som inspirationskilde for malere og digtere. I starten af 1900-tallet startedes restaureringen af slotsruinen, der derefter gradvist blev indrettet som et kulturhistorisk museum og som hjemsted for kulturelle aktiviteter.
Museerne Helsingør (tidligere Helsingør Kommunes Museer) består af museerne Helsingør Bymuseum, Værftsmuseet, Museet Skibsklarerergaarden og Flynderupgård Museet. I tilknytning til Flynderupgård Museet drives et historisk landbrug og et erindringskøkken.